lauantai 26. marraskuuta 2016

BRUNSSIA TERVEELLISEMMÄLLÄ OTTEELLA

Pakko myöntää, etten hypännyt superfood-trendiin heti mukaan: oudot raaka-aineet tuntuivat liian kalliilta ja monimutkaisilta omaan ruokavaliooni. Olen aina nauttinut makeista herkuista, joille testaamani banaanijätskit sun muut terveysherkut eivät vetäneet läheskään vertojaan. Kuitenkin viime aikoina olen alkanut kiinnostua ruuanlaitosta ihan eri tavalla ja kokeillut yhä enemmän kasvisruokia sekä näitä aikaisemmin kummastelemiani terveellisiä jälkiruokia. Perinteisiä herkkuja en ole silti hylännyt, vaikka välillä valitsenkin raakasuklaan irtokarkkipussin sijaan.

marras28

Viime viikonloppuna valmistin siskolleni synttäribrunssin, joka koostui tällä kertaa vähän terveellisimmistä raaka-aineista. Sain tähän inspiraation blogipäivästä, jossa meille tarjoiltiin Santa Marian ja Risentan pisteellä New York -tyylistä, superhyvää brunssia. Aloin suunnittelemaan ruokalajeja reilusti etukäteen ja käytinkin paljon aikaa yhdistellessäni eri lähteiden reseptejä. Pienistä ennakkoluuloista huolimatta (lähinnä mustapapubrownieita kohtaan) brunssista tuli oikein onnistunut ja vietettiin Jossun kanssa ihana aamupäivä sen parissa. Parasta oli nähdä, miten paljon synttärisankari ilahtui pienestä vaivannäöstä tämän yllätyksen eteen. Asiaan saattoi toki vaikuttaa myös lahjapaketista paljastunut BikBokin musta pitsiaamutakki ;)

BRUNSSIN MENU:

Chiavanukas kookoksella ja mustikoilla

marras27

Tarvitset:
  • 400ml kookosmaitoa*
  • 4rkl chia-siemeniä*
  • 1/2 vaniljatanko*
  • mustikoita
  • kookoshiutaleita

Tee näin:
Sekoita kookosmaito, chiansiemenet ja vaniljatangon siemenet keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli ja koristele lopuksi mustikoilla ja kookoshiutaleilla. Mustikoita saa olla runsaasti!

Nyhtökaura-quesadillat

marras31

Tarvitset:
  • 125g nyhtökauraa
  • 1pkt minikokoisia tortillalettuja*
  • 1/2 pakastemaissipussi
  • 1 pieni punasipuli
  • fetaa oman maun mukaan
  • 2 avokadoa
  • 1 guacamole dip mix-pussi*
  • 1 rasia luumutomaatteja
  • mozzarellaraastetta
  • (1 purkki tomaattipyreetä)

marras30

Tee näin:
Kuumenna nyhtökaura pannulla ja nyhdä sitä samalla vähän hienojakoisemmaksi. Lisää joukkoon renkaiksi pilkotut punasipulit ja kuullota niitä hetki. Keitä maissit ja pilko tomaatit. Valmista guacamole soseuttamalla avokadot ja sekoittamalla soseeseen dip mix. Aseta puolet tortillaletuista pellille ja levitä guacamole niille. Kokoa päälle kaikki täytteet ja paina loput tortillaletut quesadillojen kansiksi. Lisämakua saat levittämällä kannen sisäpuolelle tomaattipyreetä (toimii hyvin ilmankin, unohdin tämän vaiheen kokonaan). Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia ja leikkaa valmiit quesadillat neljään osaan.

Mustapapubrowniet

marras29

Tarvitset:
  • n.300g kuivattuja mustapapuja*
  • n.15 taatelia
  • 1/2 vaniljatanko*
  • 3 munaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1/4dl vahvaa kahvia
  • 1dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1rkl vaahterasiirappia
  • 1rkl hunajaa
  • pari palaa raaka- tai tummaa suklaata

Tee näin:
Aloita mustapapujen valmistus kaksi päivää ennen brunssia. Kuivatut pavut saavat liota vedessä yön yli, jonka jälkeen ne keitetään ja huuhdellaan (tarkemmat ohjeet löytyy mustapapupaketin kyljestä). Soseuta jäähtyneet pavut ja taatelit sauvasekoittimella mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Lisää massaan muut ainekset ja sekoita vielä sauvasekoittimella. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai muuhun vastaavaan uuninkestävään vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Browniet saavat jäädä sisältä hieman tahmeiksi, mutta kuitenkin kiinteiksi. Anna brownieiden tekeytyä jääkaapissa yön yli ja koristele aamulla rouhitulla suklaalla. Kannattaa testata näiden kaverina myös maapähkinävoita!

+ jauhetulla kardemummalla maustettu kahvi! Iso suositus tälle :)

marras26

*tuotteet saatu Santa Marialta ja Risentalta

-Aleksiina

4 kommenttia: