keskiviikko 12. lokakuuta 2016

15 x ROME MOMENTS

rooma16

 • Kun rankkasade yllätti ensimmäisenä iltana illalliselta palatessamme, mutta se teki kapeista kaduista vielä tunnelmallisemmat.

rooma21

 • Kun hevoskärryjä löytyi kaduilta pilvin pimein ja kavioiden kopinaa kuuli varhaisesta aamusta alkaen.

rooma12

 • Kun huoneistohotellimme söpölle parvekkeelle kiipesi päivittäin ystävällinen kissa, joka olisi selvästi halunnut tulla sisälle tervehtimään.

rooma23

 • Kun heitimme turistille pakolliset kolikot Trevin suihkulähteeseen, perinteen mukaan tämä tarkoittaa paluuta Roomaan.


rooma17

 • Kun söimme Pompin tiramisut auringonpaisteessa. Kiitos eräälle lukijalle tästä vinkistä, maistui aivan taivaalliselta!

rooma25

 • Kun Vatikaanin aukiolla oli paahtavan kuuma ja kaverit snäppäsivät samaan aikaan parin asteen lämpötiloja Suomesta.

rooma20 (2)

 • Kun katujen vilinä rauhoittui iltaisin ja ihastelimme rauhassa toinen toistaan kauniimpia näyteikkunoita liikkeistä, joihin meillä ei olisi ikinä varaa.

rooma22

 • Kun hyppäsimme pinkkiin, opastettuun kiertoajelubussiin ja näimme vilaukselta monia nähtävyyksiä, joissa ei olisi tullut muuten poikettua. 

rooma28 (3)

 • Kun söimme maassa maan tavalla, eli pizzaa ja pastaa vatsat täyteen. Yksikään ravintola ei ollut huono kokemus!

rooma18

 • Kun istuimme tunnetuilla espanjalaisilla portailla valtavan turistilauman seassa. Portaat oltiin avattu remontin jäljiltä vain viikkoa ennen reissuamme, joten meillä kävi hyvä tuuri ajoituksen kanssa.

rooma14 (2)

 • Kun olimme myöhään illallisella ja ulkona tarkeni edelleen hihattomissa, viereen tuli esiintymään katusoittajia ja ympärillä kuului puheensorinaa vain italiaksi.

rooma19

 • Kun hotellimme rappukäytäväkin oli asukuvauskelpoinen marmorilattioineen, puhumattakaan portaiden kauniista kaiteista.

rooma24

 • Kun Pietarinkirkon upeus ja valtavat mittakaavat yllättivät. Näitä paikkoja on niin erilaista kokea luonnossa verrattuna kuvien katseluun.

rooma27

 • Kun pääsin taas Ladurée:hen vuoden tauon jälkeen! Testissä oli  uusia makuja, kuten lakritsi ja kookos, mutta lemppareina säilyivät edelleen kahvi ja pistaasi.
rooma13 (2)

 • Kun kameraa ei millään malttanut laskea käsistä kauniiden rakennusten ympärillä. Suuri osa reissukuvista on otettu siskoni Olympus Penillä, joka kulki pienen koon takia näppärästi aina mukana.

-Aleksiina

6 kommenttia:

 1. oi ihania kuvia!! ♥ välittyy kyllä hyvin rooman ihana tunnelma tännekin asti :') oi että. harmittaa vieläkin ettei me päästy noilla espanjalaisilla portailla käymään, kun olivat meidän reissun aikana remontissa. upeat ne silti oli, kaukaa vilkaistunakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!<3 tuolla oli kyllä inspiroivaa kuvailla, kun kaikkialla oli niin kaunista ja tunnelmallista :3
   Äh, harmi ettette päässeet portaille :/ ensi kerralla sitten, siinä taas yksi hyvä syy lisää palata Roomaan!

   Poista
 2. Rooma vaikuttaa ihanalta kaupungilta, kunpa joskus pääsisin käymään siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on! Toivottavasti pääset, varmasti viihtyisit siellä :)

   Poista
 3. Sieviä kuvia jälleen kerran, mutta kysyisin, että onko sinulla tapana lukea tekstejäsi ääneen? Tässäkin postauksessa on muutamla todella heikkoja lauserakenteita, jotka tökkivät aika pahasti, ja jotka harhauttavat lukijaa olennaisesta. Ainakin itse jäin pariin otteeseen miettimään kuinka tämänkin asian olisi voinut sanoa paremmin. Jos haluat parantaa tekstisi laatua ja luontevuutta, kannattaa lukea lauseet ääneen ja miettiä sanoisitko noin 'oikeassa elämässä' :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakentavasta palautteesta! En lue tekstejäni ääneen, mutta tottakai käyn ne aina pariin kertaan läpi ennen julkaisemista. Harmi, jos lauserakenteet on välillä epäselviä, pitääpä kiinnittää tähän jatkossa enemmän huomiota! :)

   Poista