torstai 30. kesäkuuta 2016

AJATUKSIA VÄLIVUODESTA

kesä28

hame-Forever21, toppi-Zara, takki-H&M, kengät-Nike, aurinkolasit-Lindex

kesä30

Otsikosta ei jää varmaan epäselväksi se, että tänä syksynä en pääse vielä aloittamaan opintoja oikiksessa. Sain tästä tiedon eilen illalla, kun haun tulokset olivat saapuneet sähköpostiini. Vaikka teinkin ison luku-urakan pääsykokeita varten, niin olisin ollut todella epäuskoinen, jos koulupaikka olisi avautunut minulle ensimmäisellä yrityksellä. Yksinkertaisesti en vain jaksanut lukea niin paljoa, että se olisi riittänyt. Tiesin sen jo reilusti ennen pääsykoetta, mutta päätin silti tehdä töitä vielä viimeiseen päivään asti, enkä luovuttaa. Tajusin vasta eilen, että jostain syystä jopa toivoin välivuotta, sillä tiedon saatuani minua ei vallannut suunnaton pettymys tai epäonnistumisen tunne, vaan pikemminkin helpotus. Ehkä en olisikaan ollut vielä valmis muuttamaan omaan kämppään ja uuteen kaupunkiin sekä aloittamaan opiskelijaelämän kaikkine vaikeuksineen.

kesä29

kesä31

Kerrankin minulla on edessäni vapautta ja aikaa. Aikaa opiskella avoimessa yliopistossa oikeustiedon kursseja ja tottua alaan. Aikaa hankkia pitkään lykkäämäni ajokortti. Aikaa matkustella tai vaihtoehtoisesti hakea töitä. Aikaa nauttia vielä kotikaupungistani, välivuotta viettävien ystävieni seurasta ja vanhempien luona asumisen eduista. Aikaa urheilla ja tanssia vielä rakkaassa tanssikoulussamme. Aikaa siihen, että tekemisestä tulee puutetta ja Netflixistä loppuu katsominen. Aikaa panostaa blogiin kunnolla ja oppia enemmän valokuvaamisesta ja kuvien muokkaamisesta. Aikaa valmistautua rauhassa siihen, että teen ensi keväänä kaikkeni pääsykokeen eteen.

kesä27

Onnea vielä hirmuisesti niille, jotka ovat päässeet haluamaansa kouluun. Olette niin ansainneet sen! Ja tietenkin tsemppiä niille, jotka joutuvat vielä jännittämään tiedon saamista huomiseen.

-Aleksiina

10 kommenttia:

 1. Oikeest sä et tiedäkään kuinka hyvin kuvasit myös mun fiiliksiä tällä hetkellä. Olen siis tämän vuoden ylioppilas ja hain kauppatieteelliseen nyt keväällä. Luin todella koko kevään niin kirjoituksiin kuin pääsykokeisiinkin, mutta paikkaa ei auennut (eikä se mua rehellisesti sanottuna yllättänyt, vaikka ahkeroinkin). Pakko vielä lisäksi tähän sanoa, että vaikutetaan melko samantyylisiltä ihmisiltä, ainkin minkä kuvan saan blogin kautta.Ihanaa kesän jatkoa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan huippua kun kommentoit, niin kiva kuulla että jollakin on just samanlaisia ajatuksia! Ihanaa kesää myös sulle ja paljon tsemppiä sitten ensi vuoden yritykseen :)

   Poista
 2. Kaikella on lopulta aina tarkoitus. Jos olisitkin saanut koulupaikan jo nyt, saattaisit syksyn tullen olla aivan uupunut ja monia hienoja hetkiä kotikaupungissasi olisi jäänyt kokematta?
  Nauti vapaasta vuodesta ja toteuta unelmia! Ensi vuoden urakka on varmasti helpompi, kun tietää mitä voi tehdä sitten paremmin ja on enemmän energiaa lukemiseen, kun on saanut hetken hengähtää :)
  Blogisi on aivan ihana, ja olet todella herttainen tyttö! Pääset vielä elämässäsi pitkälle tuolla positiivisella asenteellasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Tuohon olen aina luottanutkin, että kaikki tapahtuu jostain syystä. Kiitos hirmuisesti aivan ihanasta kommentista, et tiedäkään kuinka paljon se piristi päivääni! :)

   Poista
 3. Mä en edes hakenut nyt opiskelemaan, vähän hakoteillä mihin hakea.. Aion tehdä just samoja juttuja kuin sä itseasiassa :D saan ajokortin vihdoista ja viimein ihan kokonaan valmiiksi (miksi niin monta vaihetta äh...), aion mennä avoimeen yliopistoon opiskelemaan ja vähän tutkimaan mikä ala mua kiinnostaisi ja ehdottomasti matkustaa! :)

  Toivottavasti pääset ensi vuonna sisään :> !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että monilla on hirveä kiire päästä heti abivuoden jälkeen opiskelemaan, vaikka ei välttämättä vielä tietäisikään mille alalle haluaisi! Paljon parempi on juuri miettiä rauhassa eri vaihtoehtoja ja sitä kautta löytää motivaatio opiskeluun :)
   Mutta kiva kuulla et sulla on kanssa samanlaisia suunnitelmia, eiköhän meillä molemmilla ole huippu välivuosi edessä! Kiitos ja toivottavasti säkin löydät just sulle sopivan koulun :-)

   Poista
 4. Aleksiina, et ole ainoa, joka ei ole päässyt mihinkään opiskelemaan. Minä en hakenut ollenkaan opiskelemaan, eikä se harmita yhtään. Nyt aion panostaa äikkään, koska en päässyt läpi siitä. No, aina jokaisella asialla on hyvä puoli, eiks niin? Älä mieti liikaa sitä, ettet päässyt läpi. Nauti elämästä ja näe maailmaa. Ole kavereiden kanssa ja tee uusia tuttavuuksia kuten ihmisiin tai johonkin uuteen harrastukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny, kiva kun kommentoit! Paljon tsemppiä äidinkielen uusintaan :)

   Poista
 5. Hyvä teksti! Yhen välivuoden pitäneenä voin sanoa, että sen pitämistä ei missään nimessä tuu katumaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, oikeastaan kaikki välivuoden pitäneet ovat sanoneet samaa :-)

   Poista