maanantai 28. maaliskuuta 2016

KUN LUKIO ON OHI

maalis50

Viime keskiviikon matikan yo-kokeen jälkeen tunnelma ei ollut todellakaan katossa. Vaikka kirjoitukset olivat vihdoin ohi ja suuri luku-urakka takana, niin kokeesta jäi vain huono maku suuhun. Seuraavana päivänä suuntasimme kuitenkin perheen kanssa Turkuun, jossa vietimme tänä vuonna pääsiäistä. Vasta siellä päähäni alkoi iskostua se, että lukio on nyt oikeasti ohi. Todella outoa ja hieman surullista, mutta toisaalta niin helpottavaa.

maalis47

maalis51

Lomani jatkuu vielä ensi viikolle, kunnes saan haltuuni 5.4. julkaistavat pääsykoekirjat. Haen tänä keväänä siis Helsingin oikeustieteelliseen, joka alkoi alkuvuoden aikana tuntua yhä enemmän ja enemmän oikealta vaihtoehdolta. En halunnut aluksi kertoa päätöksestäni edes läheisilleni saati sitten blogissa, sillä halusin olla siitä ensiksi varma. Nyt varmuus yliopistosta ja kaupungista on kasvanut päivä päivältä ja kirjatkin olen ennakkotilannut, joten tuntui hyvältä ajatukselta kirjoitella asiasta tännekin.

maalis48

Teen siis kaikkeni, että pääsisin aloittamaan opiskelijaelämän heti syksyllä. Tiedän, että opiskelupaikan saamisen eteen kyseisessä koulussa on tehtävä järkyttävä määrä töitä, mutta motivaationi on ainakin huipussaan. Toivon myös, että pääsisin yo-arvosanoillani yhteispistekiintiöön, jotta panostuksestani kirjoituksissa olisi edes vähän hyötyä. Välivuosi on tietysti todennäköinen, joten jos oikiksen ovet eivät avaudu tällä kerralla, niin syksyllä avoimen yliopiston opinnot kutsuvat minua.

maalis52

Lomalleni en ole suunnitellut mitään maailmaa mullistavaa, vaan tarkoituksena on ainakin käydä kampaajalla lyhennyttämässä hiuksia, nähdä kavereita, blogata, nettishoppailla, urheilla ja tehdä kaikkia niitä asioita, joita olen ehtinyt ikävöidä kirjoitusten takia. Lakkiaiset ovat edessä parin kuukauden päästä, joten mekon ja muun lookin metsästys on alkanut. Tottakai tänä aikana pitäisi raapustella vielä muutamat kesätyöhakemukset sekä valmistautua pääsykoekirjojen pänttäämiseen, mutta rentoutuminen on tärkeysjärjestyksessä korkeimpana!

maalis46

-Aleksiina

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä pääsykoe urakkaan! Mäkin haen samaan tiedekuntaan - eri kaupunkiin kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa kiva yhteensattuma, kiitos paljon ja suuret tsempit myös sinne! :)

   Poista
 2. Voisitko tehdä jonkin ylioppilastyyli- postauksen? Olisi ihana saada inspiraatiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta ideasta, voisinpa vaikka toteuttaakin :)

   Poista
 3. Hei! Oon seurannut sun blogia jo jonkin aikaa, vaikken ole aiemmin tullut kommentoimaan. Vaikutat todella ihanalta ja mukavalta ihmiseltä, blogin kuvat ovat laadukkaita ja inspiroivia,ja näkyy, että panostat blogiisi paljon :). Onnea pääsykokeisiin lukemiseen, kyllä sä sinne pääset! Mustakin tollanen ylioppilastyylipostaus olisi kiva.

  - 98-tyttö Espoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos ensinnäkin aivan ihanasta kommentista, tästä tuli todella hyvä mieli :) huippua kuulla, että panostus blogiin on välittynyt ruudun toiselle puolelle!
   Kiitti vielä kannustuksesta, sitä todellakin tarvitaan :) ja joo pitää kyllä pistää tuo postausidea suunnitteluun.

   Poista
 4. Hirveesti tsemppiä <3 Innolla jään seurailemaan sun fiiliksiä keväästä, ite oon hakemassa samaan paikkaan kun sä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja samoin sinne<3 sun postaus oikikseen hakemisesta oli ihan superhyödyllinen, kiitos myös siitä!
   Hei hyvällä tuurilla tavataan syksyllä samassa koulussa :)

   Poista
 5. Minkälaisia alustavia arvosanoja oot saanu kirjotuksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matikasta en ole saanut vielä tuloksia, mutta muista E:tä tai L:lää, riippuu ihan tän kevään pisterajoista! toivottavasti alustavat pisteet eivät kuitenkaan tippuisi kauheasti :)

   Poista