lauantai 16. tammikuuta 2016

THOUGHTS ABOUT 2016

tammi23

Vuotta 2016 on vietetty jo puolen kuukauden päivät, mutta en ole jakanut blogissani ajatuksiani siitä, mitä vuosi tapauksessani pitää sisällään. Edessä on ainakin suuria muutoksia, sillä keväällä pääsen ylioppilaaksi ja tutun turvallinen lukioaika jää taakseni. Kirjoitusten jälkeen olen tavallaan tyhjän päällä, kun ensi syksynä en enää astukaan saman koulurakennuksen ovista sisään, koulukavereihin ei törmää päivittäin ja vanhat opettajat eivät ole ohjaamassa opiskelua. Nopeasti laskettuna varsinaisia koulupäiviä on jäljellä vain 10 kappaletta, kunnes preliminäärit alkavat. Abivuosi on mennyt kyllä aivan hujauksessa, eikä ajan kulua ole ehtinyt edes havaita.

tammi8

Kirjoitusten lisäksi harmaita hiuksia aiheuttaa jatko-opiskeluiden suunnittelu. Minulle ei ole edelleenkään selvää, mihin yliopistoon aion yhteishaussa hakea. Kallistun päivästä riippuen oikeustieteellisen, kauppatieteellisen tai psykologian opintojen suuntaan enkä osaa millään päättää mikä näistä olisi juuri sitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Kaupungeista olen rajannut vaihtoehdoiksi Helsingin tai Turun. Näihin kouluihin kyseisillä paikkakunnilla ei ole lievästi ilmaistuna mitenkään helppoa päästä, joten olen henkisesti täysin valmistautunut välivuoteen. Tottakai opiskelijaelämä haasteineen ja paikkakunnan vaihdos houkuttelevat kovasti, mutta toisaalta pieni tauko pänttäämisestä, kokeista ja aikatauluista varsinkin ylppäreiden jälkeen olisi todellakin tarpeen.

tammi22

Tulevaisuus on suurilta osin vielä hämärän peitossa, mutta lyhyellä aikavälillä on tiedossa myös odottamisen arvoisia juttuja. Ensi viikonloppuna pääsen pienelle lomalle opiskelusta viettämään ihanaa serkkujen laatuaikaa Turkuun. Lisäksi penkkaripäivä on päivä päivältä lähempänä ja puvun suunnittelu sitä varten on jo hyvällä mallilla! Vaikka lukion päättyminen on tavallaan haikeaa, niin on se toki helpottavaakin. Aika aikansa kaikkea, lukiosta jää kuitenkin käteen ylioppilaspapereiden ohella unohtumattomia muistoja.

tammi21

Onko siellä ruudun takana muita abeja tai samanlaisia aiheita pohtivia? Olisi huippua kuulla teidän ajatuksia niin jatko-opiskeluista/välivuodesta kuin penkkareistakin :)

-Aleksiina

4 kommenttia:

 1. Minä yhdyn tuohon kaikkeen mitä sanoit! Minuun osui nuo sanat, koska minulle nämä 4 vuotta on mennyt hujauksessa ja en voi kuvitella että olen ylioppilas kohta!!! Siis täh?? Minäkin yritän päättää, mitä teen lähitulevaisuudessa, aionko opiskella psykologiaa vai pidänkö välivuoden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että jollain muullakin on nämä samat asiat mielessä! Niimpä, vastahan se lukio alkoi :D
   Tulevaisuutta koskevat päätökset ovat kyllä suuria ja jossain määrin pelottaviakin, mutta toivottavasti saat tehtyä juuri sinulle sopivan ratkaisun noista vaihtoehdoista :)

   Poista
 2. I love your photos with the pink theme :)

  www.mktatiana.com

  VastaaPoista