keskiviikko 4. marraskuuta 2015

PARIS DAY 3&4

Kahdelta vikalta päivältä Pariisista minulla on vain muutamia satunnaisia kuvia johtuen suurelta osalta siitä, että kaikesta mahdollisesta ajasta reissussa tuli nauttia ilman jatkuvaa kuvien räpsimistä. Tämän postauksen jälkeen matkalta on julkaisematta enää puhelinkuvat sekä ekan päivän asu. Toivottavasti Pariisi-kuvat eivät ihan vielä saa teitä näkemään punaista!

pariisi28

Meidän torstaipäivä starttasi Musée d´Orsayn vapaamuotoisella kierroksella. Museo oli Louvreen verrattuna aivan erilainen kokemus ja seikkailimmekin siellä muun muassa prostituutiotaiteen valtavalla alueella. Meillä oli tosin jo kova kiire museosta seuraavaan kohteeseemme: luksusmuotimerkkien outlet-kylä La Vallée Villageen ja sen yhteydessä sijaitsevaan, valtavaan kauppakeskukseen. Selvisimme Pariisissa ihmeen hyvin metrokartan avulla ja olimme aina perillä päätepysäkeistä, mutta outlet-kylään matkustaessamme päädyimme vahingossa Disneylandin porteille. No, tulipahan nähtyä sekin edes ulkoapäin :D La Vallée Village oli kyllä muodin ystävän paratiisi ja sinne meni keskustasta aikaa junalla vain puolisen tuntia. Olin kuvitellut outlet-kylän kauppakeskusmaiseksi, mutta se olikin oikeasti pieni kylä, jossa jokaisella brändillä oli oma talonsa.

pariisi29

pariisi31

pariisi30

Shoppailussa vierähti useampi tunti, mutta illalla kokoonnuimme leirikouluporukan kanssa Montmartren kukkulalle ja Sacré Coeurin kirkolle. Nousimme kukkulan huipulle köysihissillä, ja päästyämme ylös meille avautui koko Pariisin upea näköala. Sacré Coeurin portailla istuskelevat ihmiset, taustalta kuulunut kitaransoitto ja lämmin ilta-aurinko tekivät tunnelmasta Montmartrella unohtumattoman.

pariisi32

pariisi33

Perjantaina suunnitelmissamme oli viettää koko päivä Versaillesissa, mutta saimme vasta aamupäivällä tietää, että paikka oli suljettu työntekijöiden lakkoilun vuoksi. Versailles oli yksi eniten odottamistani kohteista, joten tottakai tämä harmitti. Toisaalta Pariisissa ei kyllä käynyt aika pitkäksi, vaan hyödynsimme viimeisen päivämme muun muassa kiertelemällä luksustavaratalo Galeries Lafayetteä, ostamalla Nutella-täytteiset crepesit katukojusta, tietysti shoppailemalla ja viettämällä piknikiä Eiffel Tornin puistossa. Eiffel kuhisi turisteja ja jonot tornin ylös olisivat vaatineet parin-kolmen tunnin odotuksen, johon meillä ei valitettavasti ollut aikaa. Illemmalla saavuimme hotellille laittautumaan viimeistä illallista varten. Söimme oikein viihtyisässä korsikalaisessa ravintolassa, jossa ankka ranskalaisilla viinilasin kera maistui paremmin kuin hyvin. Silloin minut valtasi haikea tunnelma ja olisin tehnyt melkein mitä vain parista lisäpäivästä kaupungissa. Pariisi vei kyllä sydämeni kokonaan, sinne on pakko päästä vielä takaisin.

pariisi34

-Aleksiina

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että nautit osan reissusta myös ilman koko ajan kameralla räpsimistä! :) Nykyään tuntuu, että se on hirveen vaikeaa, kun on vielä kaikki mahdolliset sometkin ym! Tosi kauniita kuvia jälleen :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sellainen hetkessä eläminen unohtuu helposti, kun kaikki tulisi ikuistaa kameraan! Kiitoksia<3

   Poista
 2. Voi vitsi, tuo loppu kuulosti niin surulliselta. Itsekin eläytyi tekstiin ja tajusin, mitä tarkoitit! Halusit jäädä sinne, mutta silti aiot mennä sinne uudelleen. En itse ole käynyt Pariisissa tai Lontoossa. Haluaisin kovasti molempiin paikkoihin. Olen kyllä käynyt Iso-Britanniassa (Manchester, Whitby ja York), mutta en Lontoossa. Se oli kyllä uskomaton kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus herätti sussa ajatuksia! Pariisia voin kyllä suositella lämpimästi matkakohteeksi :) Lontoossa en ole itsekään käynyt, mutta oon kuullut siitä pelkkää hyvää(:

   Poista