torstai 15. lokakuuta 2015

PARIS DAY 1

Nyt päästään aloittamaan kunnolla reissupostaukset. Kirjoittelen tällä hetkellä Turusta siskoni luota, jonne tulin viettämään syyslomaani. Valitettavasti suuremmat suunnitelmat Turussa olon ajalta joutuivat vaihtumaan lepäilyksi, sillä minulle nousi eilen korkea kuume. Mutta positiivisesti ajateltuna onpahan aikaa bloggailla, joten voitte varautua suureen kuvapommitukseen!

p6

p7

Pariisin matkahan oli minulle ensimmäinen kunnollinen ulkomaanreissu, jos lyhyitä visiittejä naapurimaissamme ei lasketa. Tämän vuoksi olin odottanut matkaa hirmuisen pitkään. Lisää jännitystä reissuun toi se, etten ollut myöskään koskaan aikaisemmin matkustanut lentokoneella. Olin kuullut tarpeeksi pelottelutarinoita lentämisestä, joten minun on pakko myöntää pettyneeni hieman lennon ollessa niin rauhallisen tasainen. Ensivaikutelma Pariisista ei kuitenkaan ollut niin hohdokas, kuin olisin voinut kuvitella. Saavuimme sateisena ja kylmänä maanantai-iltana hotelliimme ajettuamme bussilla ruuhkaisen esikaupunkialueen läpi, jossa kaduilla norkoili jengejä ja kerjäläisiä sekä ylitsepursuavia roskalaatikoita. Opintomatkabudjetilla valittu kahden tähden hotelli sijaitsi vähän epämiellyttävällä alueella ja huoneemme jätti paljon toivomisen varaa: muun muassa vessan ovi ei mennyt lukkoon, sänkyjen välistä ei mahtunut kävellä ja saimme juuri ja juuri matkalaukkumme avattua. Ensimmäinen ilta olikin pettymys, mutta en antanut sen pilata loppumatkaa.

p8

p9

p10

Tiistaiaamuna ilma oli edelleen vähän kostea, mutta lämmin. Päivänvalossa Pariisi alkoi näyttämään pikkuhiljaa siltä unelmakaupungilta, jonka olin sen aina kuvitellut olevan. Suuntasimme perinteisen ranskalaisen aamiaisen, croissanttien ja maitokahvin, jälkeen ensimmäiseen kohteeseemme, Notre Dameen. Se oli uskomattoman kaunis niin sisältä kuin ulkoakin ja kamerani pääsikin kovaan käyttöön. Ruusuikkunat ja valaistut kyntteliköt toivat kirkkoon hyvin seesteisen tunnelman.

p11

p12

p13

p14

p15

Notre Damelta jatkoimme päiväämme Latinalaiskorttelin kiertelyllä ja söimme hyvin yhdessä korttelin lukuisista pienistä ruokapaikoista. Yksi Pariisin parhaista puolista on mielestäni sen vilkkaat kadut ja sillat, joista ei ole kaupungissa puutetta. Siellä usea päivä olisi mennyt helposti pelkästään kävelemällä ympäriinsä, sillä kaupungissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Seuraavaksi ohjelmassamme oli Luxembourgin puisto, joka oli muuten niin kuvauksellinen paikka, että teen siitä oman, erillisen postauksen.

p16

p17

p18

Kauniista rakennuksista puhuen, Pantheon ei tehnyt poikkeusta sääntöön. Tämä ranskalaisten suurmiesten hautoja sisältävä entinen kirkko vaikutti minut avaralla ja pelkistetyllä tilallaan. Pitkään emme jaksaneet siellä kuitenkaan pyöriä, sillä Pariisin shoppailumahdollisuudet houkuttelivat meitä jo kovasti. Kävelimme Rue de Rivolille, yhdelle kaupungin tunnetuimmista ostoskaduista, jossa muutama tunti vierähti uskomattoman nopeasti ja ehdimme vain noin puoliväliin katua. Ensimmäisenä päivänä tein ostoksia pelkästään Bershkasta, voi miksi tuota kauppaa ei löydy Suomestakin?

p19

p20

p21

Shoppailtuamme kiirehdimme hotellin kautta yhteiselle illalliselle pieneen pihviravintolaan koko opintomatkaryhmän kanssa. Sitä ennen koimme pelottavia hetkiä noustessamme metroasemalta lievästi sanottuna epäilyttävälle kadulle, josta emme edes osanneet suunnistaa takaisin hotellille. Onneksi miellyttävä ranskalainen mies sattui paikalle samaan aikaan ja hän opasti meidät oikeaan suuntaan. Vaikka ranskalaisten väitetään usein olevan töykeitä ja ylimielisiä, niin en matkan jälkeen allekirjoita tuota stereotypiaa ollenkaan. Lähes poikkeuksetta kaikki paikalliset suhtautuivat meihin todella ystävällisesti ja auttoivat aina parhaansa mukaan. Tässä siis ensimmäisen päivän kokemuksia Pariisista!

-Aleksiina

6 kommenttia:

 1. Ihmiset kuvittelevat helposti näiden "isojen hienojen metropolien" (Lontoo, New York, Pariisi...) olevan maanpäällisiä paratiiseja ja glamoröösejä vaikka totuus on usein juuri tuo että hyvin suuri osa ihmisistä elää äärimmäisessä köyhyydessä kadulla. Samaa ei Suomessa näe ainakaan yhtä räikeässä ja laajassa mittakaavassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitää muistaa että asioilla on aina kääntöpuolensa!

   Poista
 2. Ihana postaus! Oottelen jo seuraavaa ;) Pariisissahan on pakko olla kokoajan kartalla missä menee, sillä siellä voi helposti päätyä ihan minne vain.. Mä pidinkin kännykästä mappia melkeen kokoajan auki että varmasti päädytään oikeille kujille :D Mua harmittaa kun jäi juuri tuo Luxembourgin puisto käymättä, ens kerralla vaan sitten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Beata! Niinpä, meilläkin oli kartta melkein koko ajan esillä, varsinkin metrolla liikkuessa se oli aivan pakollinen :D voi ei, se oli kyllä aivan ihana paikka :/ Mutta pitäähän jättää ensi kerrallekkin uutta nähtävää, mullakin jäi tosi monta juttua vielä kokematta :-)

   Poista
 3. Pariisi on kyllä ehdottomasti hyvä esimerkki siitä, että heti keskustan ulkopuolelle mentäessä, ei olot ole kummoset. Mulla itelläni kävi kans Pariisin kanssa ettei se heti oikeen sykäyttänyt, mutta myöhemmin sitten kyllä senkin edestä.. :D
  http://jennicarita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samaa mieltä kanssasi! Pariisin hohto on aivan keskustassa kiistämätöntä, mutta joillakin alueilla hyvinkin karua :/

   Poista